joi, 1 februarie 2018

Tagliatelle cu conopida si samburi de pin


Pofta de paste și pofta de conopidă s-a materializat în rețeta asta simplă și aromată. O variantă de paste aglio,olio e peperoncino îmbunătățită cu conopidă și sâmburi de pin.Sigur că în loc de sâmburi de pin, puteți folosi fulgi de migdale sau nuci, neaparat prajite. 

INGREDIENTE:
 -400 g paste tagliatelle
 -o conopidă mică , aprox 600 g
 -3+3 căței de usturoi 
 -1/4+1/4 linguriță de fulgi de ardei iute
 -2-3 linguri sâmburi de pin
 -20 g parmezan ras
 -4 linguri ulei de măsline
 -sare, piper după gust
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se desface conopida în florete mici, se pune într-un bol și se stropește cu ulei, sare, piper, 3 căței de usturoi zdrobiți, 1/4 linguriță fulgi de ardei iute (opțional). Se amestecă. Se așază apoi răsfirată într-o tavă și se dă la cuptorul încins la 230*C. Se coace aprox 25 de minute, sau până ce este rumenită.
 2.Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
 3.Sâmburii de pin se rumenesc într-o tigaie fără ulei.

 4.Se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mic, se  adaugă cei 3 căței de usturoi rămăși, întregi dar zdrobiți cu latul cuțitului, se sotează un minut, apoi se adaugă 1/4 de linguriță fulgi de ardei iute. Se închide focul și se lasă la infuzat. Se scot cățeii de usturoi, se toacă și se rezervă pentru mai târziu.
 5.Peste uleiul infuzat cu usturoi și ardei iute, se adaugă pastele, parmezanul, usturoiul tocat mai devreme, pătrunjelul, sâmburii de pin și conopida coaptă.Se amestecă ușor și se asezonează cu sare și piper dacă mai este nevoie.
 6.Se servesc presărate cu extra parmezan și pătrunjel verde tocat.


 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...