marți, 6 iunie 2017

Crema de lamaie (lemon curd)




 Dacă vă place lămâia ,asta e una din cremele pe care trebuie să le încercați. Este foarte versatilă și o puteți folosi într-o mulțime de dulciuri.Cum nouă nu ne place gustul foarte acru, am încercat până am găsit proporția de dulce-acru pe gustul nostru, Dacă vă place mai acră, măriți cantitatea de suc de lămâie.Țineți aproape pentru că vă voi prezenta și o delicioasă ruladă de albușuri care se face cu această cremă, inspirată tot de Mery Berry. 

INGREDIENTE:
 -3 ouă
 -160 g zahăr
 -un vârf de cuțit de sare
 -10 g amidon
 -75 ml suc de lămâie
 -coaja de la 3 lămâi
 -50 g unt

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați ouăle cu zahărul până se albesc, adăugați un praf de sare , amidonul, amestecați bine să se dizolve amidonul în cremă.Adăugați coaja de la 3 lămâi și 75 ml suc de lămâie.Omogenizați.
 2.Puneți amestecul într-o crăticioară cu fundul gros (sau la bain marie, dacă nu aveți o crăticioară cu fundul gros), pe foc mediu, amestecați continu până ce crema se leagă.Luați cratița de foc și adăugați untul, amestecați  și dați crema la rece.
 Sfat: Puteți folosi această cremă în diferite deserturi la pahar, tarte, eclere, biscuiți, triffle, mille-feuille,clatite,fursecuri, macarons, etc.

Crema se poate ține în frigider, într-o cutie bine închisă, timp de 2-3 săptămâni.   

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...