miercuri, 12 octombrie 2016

Chiftelute de dovlecei cu sos de ardei


Iata o alta varianta de chiftelute de dovlecei.Un aperitiv rapid, numai bun si daca iti vin niste prieteni neanuntati in vizita.Alaturi de un pahar de vin alb sau o bere, sunt grozave.

 INGREDIENTE:
 -un dovlecel (200 g)
 -150 g smântână
 -150 g brânză de vaci
 -150 g griș
 -1-2 căței de usturoi zdrobiți
 -2 ouă medii sau un ou mare și un gălbenuș
 -sare, piper după gust
 -un vârf de cuțit de nucșoară
 Ptr. sos:
 -o ceapă mică tocată 
 -2 ardei grași roșii
 -100 ml supă de legume sau apă
 -150 ml smântână de gătit
 -o linguriță paprika dulce
 -o linguriță de amidon
 -sare, piper

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se spală dovlecelul și se taie cubulețe.

 2.Se călește ceapa, se adaugă cubulețele de dovlecei și se călesc și ele până se înmoaie puțin, apoi se lasă la răcit.

 3.Într-un castron se amestecă smântâna cu brânza de vaci, grișul, ouăle, se asezonează cu sare, piper și nucșoară, apoi se încorporează cubulețele de dovlecel și ceapă.

 4.Pentru sos se toacă ceapa și ardeiul gras cubulețe mici, se călesc într-o lingură de unt, apoi se adaugă smântâna, supa și boiaua, se fierbe la foc mic 2 minute, apoi se zdrobește totul cu un blender de mână. Se pune la loc pe foc, se mai dau 2 clocote, apoi se adaugă lingurița de amidon dizolvat în prealabil  într-o lingură de apă rece. Se aduce la fierbere și se închide focul

. 5.Din aluatul de brânză și dovlecei se formează cu mâna udă chiftele care se prăjesc pe ambele părți în ulei fierbinte, după care se scot și se lasă pe un șervet de hârtie absorbantă la scurs.
 6.Se aranjează chifteluțele pe farfurii sau platou, iar sosul de ardei se servește separat, alături. Chifteluțele se înmoaie în sosul de ardei.



 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...