marți, 26 iulie 2016

Ciorba de dovlecei



  Nimic mai simplu și mai gustos pe timp de vară și nu numai. Eu am făcut ciorba neacrită, cu mult mărar verde, pentru că așa îmi place ciorba de dovlecei, dar dacă vouă vă place mai acră, puteți să folosiți cu încredere suc de lămâie sau borș. 

INGREDIENTE:
 -3 dovlecei potriviți
 -2 morcovi
 -50 g de țelină
 -un fir de praz subțire tocat, numai partea albă
 -o ceapă mică tocată
 -2 căței de usturoi
 -200 ml smântână
 -30 g unt
 -o legătură de mărar verde tocat
 -200 g bacon sau șuncă crud uscată afumată
 -sare după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Dați legumele pe răzătoare, tocați ceapa și prazul , apoi topiți untul într-o tigaie împreună cu o lingură de ulei și căliți legumele, apoi stingeți-le cu apă și fierbeți-le.
 2. Dregeți ciorba cu smântână, asezonați cu sare și mai dați 2 clocote, apoi adăugați usturoiul zdrobit.
 3.Tăiați feliile de bacon sau șuncă cubulețe și și frigeți-le într-o tigaie antiaderentă, fără ulei.
 4.Serviți ciorba caldă presărată cu cubulețe de bacon și mărar verde tocat
 Poftă bună !

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...