duminică, 31 mai 2015

Piept de pui in crusta de susan

 O rețetă simplă și rapidă, dacă nu punem la socoteală timpul de marinare și cel de coacere, iar pieptul de pui iese crocant la exterior și moale și suculent la interior, dacă nu-l uscăm în cuptor.Tocmai de aceea, pe cei la început de drum și nu numai, vă îndemn să folosiți termomentrul pentru friptură, mai ales în cazul pieptului de pasăre, gătit la cuptor, până vă faceți mâna, ca să zic așa. Temperatura pe care trebuie sa o aiba interiorul carnii cand este gata, este înscrisă pe termometru, 74*C.Termometrele astea se  găsesc la Selgros, uneori la Metro, în variantă electronică la IKEA, sau pe internet.Cele mai ieftine le-am văzut la Selgros si costau in jur de 20 de lei. Eu zic că merită investiția, mai ales că puteți să-l folosiți pentru friptură din orice fel de carne, la cuptor, iar pentru fripturile din păsări mari întregi (curcan, gâscă, rață) este chiar foarte util. Pentru fripturile mici,  există și varianta de încercare mult mai ieftină, cu scobitoarea, de care vă povestesc la modul de preparare. 

 INGREDIENTE:
Ptr.4 portii
 -2 piepturi de pui
 -200 ml iaurt
 -un cățel de usturoi zdrobit
 -o linguriță ierburi italiene
 -2 linguri de susan alb
 -2 linguri de susan negru
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE :
 1.Piepturile de pui se taie în jumătate 
 2.Se amestecă într-un castron iaurtul cu usturoiul și condimentele, mai puțin semințele de susan.
 3.Se pune carnea în acest amestec, având grijă să fie acoperită pe toate părțile și se dă la rece pentru 2 ore.Cel mai bine ar fi de seara până a doua zi.

 4.Se scot piepturile din marinada de iaurt, se tăvălesc prin semințele de susan alb și negru, se așază într-o tavă unsă cu ulei și se dă la cuptorul încins la foc mediu, 180 *C, până ce este rumenit și pătruns. Îl putem încerca cu termomentrul de friptură sau cu o scobitoare cu care înțepăm partea mai groasă a pieptului și în urma ei , când o scoatem, trebuie să iasă un lichid limpede .
 5.Se servește cu garnitura sau salata dorită sau  ca și componentă a unei salate.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...