joi, 23 aprilie 2015

Tort cu blat de curmale si capsuni (la rece)


Iată în sfârșit un tort ce se face foarte repede, e gustos si nu necesită procesare termică.Ca să nu mai spun că poate fi făcut si de post, înlocuind untul din cremă cu margarină, daca folosiți, sau si mai sănătos cu pulpă de avocado, devenind astfel un tort raw vegan.Si sigur că puteți folosi ce fructe vă plac si aveți la îndemână.

 INGREDIENTE:
 Formă de tort cu diametrul de 25 cm
 măsură ceașca 240 ml

 Ptr blat:
 -6 cești de nuci (720 g)
 -100 g cacao
 -1/2 linguriță sare
 -2 cești de curmale fără sâmburi (340 g)

 Ptr. cremă:
 -2/3 ceașcă curmale fără sâmburi (120 g )
 -un pachet de unt 80% grasime (250 g) moale sau 250 g pulpa de avocado
 -60 g cacao
 -1/2 ceașcă sirop de agave (120 ml) sau miere fluidă

 Ptr.umplut
 -250 g căpșuni
 -2 mâini de cireșe confiate.

 MOD DE PREPARARE:

 1.Zdrobim nucile împreună cu sarea și cacaua până s-au făcut aproape praf, apoi adăugăm în robotul de bucătărie curmalele fără sâmburi până obținem o compoziție lipicioasă, pe care dacă o strângem între degete, se lipește. Împărțim compoziția în două părți egale.Fiecare parte o învelim în folie și le dăm la frigider, până se întăresc, aproximativ 30 de minute.Dacă sunt prea uscate curmalele ,hidratați-le in apă călduță amestecată cu cateva picături de esență de rom.
 2.Pentru cremă mixăm în robot curmalele împreună cu siropul de agave sau mierea, adăugăm untul moale și cacaua.Omogenizăm.



 3.Așezăm cercul exterior al formei de tort pe un platou potrivit, și întindem una din părțile de blat cu degetele, apoi cu un pahar sau dosul unei linguri și nivelăm. Întindem 2 linguri de cremă pe blat, așezăm aproximativ jumătate din căpșunile tăiate cubulețe și o mână de cireșe confiate.A doua parte de blat, o întindem pe cât putem între 2 folii, cât mai aproape de dimensiunea formei, apoi o așezam în formă și continuăm întinderea la dimensiune cu mâinile, dar ușor ca să nu zdrobim prea tare fructele.
 4.Scoatem cu grijă cercul exterior, eventual ne ajutăm de o paletă sau un cuțit cu care desprindem usor marginea tortului de pereții inelului, nivelăm dacă este cazul, îmbrăcăm tortul în cremă și decoram cu fructele rămase. Dăm tortul la frigider pentru o oră, apoi putem servi.


 Poftă bună!

Sursa de inspiratie a acestui tort o gasiti aici.Multumesc Ana Maria !

2 comentarii:

  1. Since I discovered your blog, I stare for minutes to your beautiful pictures – you’re such an inspiration! Hugs.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...