miercuri, 18 februarie 2015

Pui cu ananas


Daca tot vine maine anul nou chinezesc peste noi, sa-l intampinam cum se cuvine, cu o reteta simpla, dar gustoasa.Nu uitati sa purtati ceva rosu maine, aduce noroc.


INGREDIENTE:
 -600 g piept de pui fără piele și os
 -2 linguri de amidon
 -4 linguri de ulei
 -un cățel mare de usturoi zdrobit
 -3 cm de rădăcină de ghimbir taiata julienne sau rasă
 -o ceapă mică tocată
 -2 linguri de sos de soia dark sau kecup manis ( sos de soia dulce si gros)
 -un fruct proaspăt de ananas sau o cutie de ananas cuburi in sirop slab indulcit de la Sun Food
 -6-8 cepe verzi părțile albe și verzi separate
 -sare, piper după gust

MOD DE PREPARARE:


 1.Tăiați pieptul de pui cuburi, amestecați-le bine cu amidonul, apoi prăjiți-le la foc iute în wok-ul cu ulei încins, până se rumenesc. Scoateți bucățile de carne din tigaie și rezervați-le la cald.
 2.În aceiași tigaie căliți ceapa, ghimbirul(eu il prefer ras in loc de taiat julienne) și usturoiul, fără să le ardeți, adăugați bucățile de ananas și o ceașcă de siropul în care au stat bucățile de ananas, dacă folosiți conservă, sau apă dacă folosiți ananas proaspăt.Dați în clocot, apoi adăugați sosul de soia și carnea.Fierbeți împreună până ce carnea se reincalzeste, aproximativ 2 minute.

 3.Potriviți gustul de sare, dacă mai este nevoie și piper. Adăugați părțile albe ale cepei verzi, tăiate la 2 cm și jumătate din cantitatea de cozi verzi.Amestecați și mai dați un clocot.
 4. Serviți alături de orez fiert sau prăjit și presărat cu cozile rămase de ceapă verde.


 Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...