marți, 2 septembrie 2014

Ciorba ardeleneasca de curcan



E timpul și pentru o ciorbă. Imi place carnea de curcan, iar pe spatele lui se găsește o mulțime de carne numai bună pentru ciorbe sau supe. In general folosesc oala cu presiune la prepararea lor, pentru că  scurtează timpul de preparare si legumele păstrează mai multi nutrienti. Fierb întâi carnea în timpul indicat, apoi răcesc oala sub jet de apă rece pană nu mai iese abur, deschid capacul, adaug legumele, pun iar capacul si mai fierb 5-6 minute, depinde de legumele folosite, apoi iar răcesc oala, adaug bors, smântană sau ce mai e de adăugat, mai dau un clocot, de data asta fără capac si gata.In 20-30 de minute, depinde de tipul de carne, ciorba sau supa este gata.

INGREDIENTE:
 -1/2 spate de curcan
 -2 morcovi tăiați cubulețe
 -un păstârnac mic tăiat cubulețe
 -o rădăcină de pătrunjel tăiată cubulețe
 -o ceașcă de mazăre verde
 -o ceașcă de fasole verde
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -200 ml smântână de gătit
 -300 de ml borș sau după gust
 -sare, piper după gust
 -leuștean și pătrunjel verde după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Fierbeți spatele de curcan timp de 40-50 de minute, într-o oală acoperită cu capac.Dacă fierbeți in oala cu presiune, timpul se scurteaza mult, se injumătățește.
 2.Adăugați legumele tăiate cubulețe (mai puțin usturoiul) sau în ce formă vă place și fierbeți aproximativ 15 minute sau până ce legumele sunt aproape fierte.Scoateți spatele si dezosați-l.
 3.Adăugați borșul și smântâna și mai fierbeți 5 minute, închideți focul după care adăugați leușteanul tocat, usturoil zdrobit, acoperiți oala cu capac și lăsați să se răcorească.
 4.Serviți caldă presărată cu pătrunjel verde, alături de ardei iute și extra smântână.

 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...