vineri, 2 mai 2014

Minitarte cu rubarba si capsuni


 A început sezonul rubarbei.Îmi place aroma ei subtilă și gustul acrișor, iar combinația cu căpșunile aromate și dulci, mi se pare foarte bună.De la rubarbă se folosește doar tija, frunzele fiind improprii pentru consumul uman, deoarece conțin acid oxalic.Oricum în magazine se vând doar tulpinile, așa că nu-i nici un pericol. 

INGREDIENTE
-un pachet aluat foietaj
-o ceaşcă rubarbă tăiată felii
-2 ceşti de căpşuni tăiate cubuleţe
-50 g zahăr
-un plic zahăr vanilat
-1/4 lingurita scortisoara
-1-2 linguri de pesmet
-un ou batut pentru uns

MOD DE PREPARARE
1.Se taie tijele de rubarbă feliuţe şi căpşunile cubuleţe
2.Se amestecă rubarba, căpşunile cu zahăr şi zahărul vanilat
3.Aluatul foietaj se dezgheaţă, se întinde şi se decupează 12 rondele de diametru potrivit pentru a îmbrăca pereţii formelor de brioşă şi 12 rondele de diametru egal cu cel al formelor, ce vor constitui capacul ce închide tarta.


4.Se unge cu ulei fiecare formă de brioşă cu unt sau ulei, se tapetează cu rondelele cu diametru mai mare, se presară cu puţin pesmet, se umple fiecare cu amestecul de fructe şi se închid cu rondelele cu diametru mai mic, sigilând tarta de jur împrejur cu ajutorul degetelor.Se ung deasupra cu ou bătut şi se fac în capac 2-3 mici orificii cu ajutorul  vârfului  unui cuţit, pentru a permite ieşirea aburilor
5.Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 *C  până ce capătă o culoare aurie frumoasă.


Poftă bună !

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...