marți, 1 aprilie 2014

Pastrav la gratar cu piure si bok choy




 O rețetă simplă și gustoasă.Îmi place aroma pe care o primește peștele de la semințele de fenicul.Încercați și nu veți regreta,zic eu. Iar garnitura de piure aromat cu bacon și spanacul sau bok choy-ul (ăsta din urmă e greu de găsit, așa că folosiți spanac, că doar e vremea lui acum) tras în ulei aromat cu usturoi și presărat cu semințe de susan, completează fericit peștele . 

INGREDIENTE:
 -2 păstrăvi eviscerați
 -o ceapă
 -o linguriță semințe de fenicul
 -1/2 linguriță piper cu lămâie
 -sare după gust
 -zeama de la jumătate de lămâie
 ptr.ganitură:
 -4 cartofi
 -30 g unt
 -100 ml lapte
 -2 felii de bacon sau șuncă crud uscată
 -2 căpățâni de baby bok choy sau 2 mâini de spanac
 -un cățel de usuturoi
 -o linguriță de susan negru sau alb

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se crestează pielea peștelui din loc în loc, se stropește cu zeama de lămâie la exterior și la interior, se presară interiorul cu sare, semințe de fenicul și piper cu lămâie și se umple cu rondele de ceapă.Se lasă la rece timp de jumătate de oră.
 2.Se taie baconul sau șunca crud uscată feliuțe și se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei
 3.Intretimp se curăță cartofii, se taie bucăți mari și se fierb.Se face un piure cu unt și lapte.Se asezonează cu sare și se adaugă bucățelele de bacon prăjite.
 4.Se desprin frunzele de bok choy de pe cotor, se  spală, se usucă (  la fel se procedează și dacă folosiți frunze de spanac) și se trag în tigaie cu ulei și usturoi, timp de 10-20 de secunde. Se adaugă la sfârșit semințele de susan.
 5.Peștele, se unge cu ulei și se frige pe grătarul încins sau intr-o tigaie antiaderenta timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana e  pătruns.
 Se servește peștele alături de piureul acoperit cu frunzele de bok choy și presărat cu semințe de susan.

 Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...