miercuri, 26 februarie 2014

Pancakes cu suc de portocale


Daca va plac clatitele americane, asta este o reteta deosebita, pentru ca foloseste  in loc de lapte, suc proaspat stors de portocale.Aromate, foarte usor acrisoare si in combinatie cu miere, sirop de agave sau de artar si portocale caramelizate sunt un deliciu.

INGREDIENTE
-300 ml suc de portocale
-2 oua
-50 g unt topit
-un pliculet de zahar vanilat
-200 g faina
-un varf de cutit de sare
-o lingurita praf de copt
-coaja rasa de la o portocala
pentru servire:
-2 portocale mai mici
-20 g unt
- miere, sirop de agave sau artar
MOD DE PREPARARE:
1.Se amesteca ingredientele lichide: sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit si racit.Sucul de portocale nu este nevoie sa-l strecurati de pulpa.
2.Se amesteca ingredientele solide: faina, sarea, praful de copt
3.Se incorporeaza treptat ingredientele solide in cele lichide pana se formeaza un aluat ca o smantana groasa.Se adauga coaja rasa de portocale.
4.Se incinge o tigaie antiaderenta si se unge cu putin ulei sau unt, dupa care se toarna jumatate de polonic de aluat in mijlocul tigaii (vor iesi clatite cam de 8-10 cm diametru) si se frig pana se rumenesc , apoi se intorc pe cealalta parte.Daca aveti tigaia cu diametrul mai mare, puteti frige mai multe clatite o data.Eu am fript 3 clatite o data.
5.Cat timp se fac clatitele, curatati portocalele de coaja apoi taiati-le transversal felii de circa 5 mm grosime, stropiti-le cu miere, sirop de artar, agave sau presarati-le cu putin zahar si caramelizati-le intr-o tigaie antiaderenta in care ati topit cele 20 g de unt .
6.Serviti clatitele alaturi de feliile de portocale usor caramelizate si stropite cu miere, sirop de agave, artar sau presarate simplu cu zahar vanilat.



O reteta pentru Bucatar curajos si propusa foarte inspirat de Iuliana.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...