vineri, 10 ianuarie 2014

Ficatei de pui cu piure si varza rosie


O reteta simpla si extrem de gustoasa.E prima data cand gatesc varza rosie si sunt incantata de rezultat, asa ca v-o propun spre incercare din tot sufletul.Rezultatul nu va va dezamagi.
 INGREDIENTE:
 -un kg ficăței de pui
 -o ceapă roșie tocată
 -2 căței de usturoi
 -100 ml vin roșu
 -sare, piper după gust
 Ptr. piure:
 -un kg de cartofi
 -4-5 felii de bacon afumat sau șuncă crud- uscată afumată
 -50 g unt
 -200 ml lapte
 -sare
 Ptr.varză:
 -750 g varză roșie
 -o ceapă roșie tocată
 -3 linguri de ulei
 -o lingură de zahăr
 -1/2 linguriță de chimen măcinat
 -2 linguri de oțet balsamic
 -sare

 -3 cepe tăiate rondele
 -2 linguri de făină
 -ulei pentru prăjit
 MOD DE PREPARARE:
 1.Se curăță cartofii, se taie bucăți și se pun la fiert în apă cu sare.Când sunt gata fierți se face un piure cu unt și lapte, în care se adaugă cubulețele de bacon sau șuncă fripte în prealabil într-o tigaie antiaderentă, fără ulei.
 2.Intretimp se încinge uleiul într-o tigaie potrivită, se călesc o ceapă tocată mărunt și 2 căței de usuturoi zdrobiți, apoi se adaugă ficățeii scurși bine de apă și se prăjesc la foc iute.Când sunt aproape gata se adaugă vinul și se fierb ușor până ce se reduce sosul la jumătate.
 3.Se toacă varza fideluta și se toacă mărunt o ceapă roșie.
 4.Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiță potrivită cu volumul verzei, se călește ceapa, se adaugă o lingură de zahăr, se amestecă și se adaugă varza pe care o călim la foc iute, până ce scade apa care o lasă.Asezonam cu sare, piper, chimen măcinat și oțet balsamic și mai gătim 2 minute, după care închidem focul.
 5.Cele 3 cepe le tăiem rondele de 4- 5 cm grosime, le dăm prin făină și le prăjim în ulei, după care le lăsăm la scurs pe hârtie absorbantă.

 6.Servim ficățeii cu piureul de cartofi presărat cu varză roșie și rondelele de ceapă prăjite.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...