joi, 28 noiembrie 2013

Penne cu ciuperci si spanac


 Îmi plac pastele și pentru că se prepară repede și pentru că în general poți face un fel de mâncare cu ce ai prin frigider.Bine asezonate nu se poate să nu iasă un fel de mâncare gustos.Cât despre rețeta asta, dacă eliminați șunca și brânza rasă, iese un preparart de post foarte bun.Acuma dacă îngrașă sau nu îngrășa, nu sunt nutriționist să vă spun ce și cum, dar am fost în Italia, ei  mănâncă  paste dimineața, la prânz și seara, să zic așa și nu sunt o nație de oameni grași. 

 INGREDINETE:
 -400 g paste făinoase (penne)
 -500 g ciuperci
 -70 g spanac
 -100 g șuncă
 -50 g salam picant
 - o ceapa rosie taiata solzisori
 -2 căței de usuturoi
 -sare, piper după gust
 -ulei
 -parmezan ras sau ce fel de branza doriti

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj

 2.Intretimp se taie fâșii șunca și salamul și se rumenesc într-o tigaie antiaderentă




 3.Se calesc ceapa si un catel de usturoi zdrobit sau feliat, se adauga ciupercile si se soteaza si ele la foc mare, se adaugă șunca și salamul rumenite, spanacul, se asezonează cu sare și piper, se mai țin pe foc 30 de secunde, după care se închide focul și se adaugă al doilea catel de usturoi zdrobit.
 4. Se amestecă pastele cu ciupercile, se asezonează dacă mai este nevoie și se servesc presărate cu parmezan ras.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...