luni, 23 ianuarie 2012

Pui la cuptor captusit cu unt aromat

Acuma toata lumea stie sa faca pui la cuptor.Cum stiu si eu.Asa ca am zis sa va arat si una din variantele mele, poate va inspira.
INGREDIENTE :
-1 pui
-50 g unt
-1 legatura patrunjel
-5 catei de usturoi
-1 foaie de dafin
-2 ramuri de rozmarin
-1/4 lamaie
-sare, piper
-merken -reteta condimentului o gasiti aici dar puteti folosi doar boia de ardei dulce si iute
-ulei de masline
-1 ceasca apa,supa de pui
-100 ml vin alb sec

MOD DE PREPARARE:

-lasati untul la temperatura camerei,tocati patrinjelul apoi frecati untul cu patrunjelul si 2 catei de usturoi zdrobiti.Asezonati amestecul cu sare si piper.

-faceti loc cu degetul,adica desprindeti usor pielea puiului de carnea pieptului,pornind de la gat si umpleti cavitatile formate cu amestecul de unt aromat,prindeti ,daca este cazul,pielea cu o scobitoare,ca sa nu se verse amestecul in afara.
-puneti untul ramas,cei 3 catei de usturoi ramasi,intregi,foaia de dafin si crengutele de rozmarin in cavitatea puiului,apoi inchideti fie cu scobitori,fie trecand picioarele puiului incrucisate,prin fante facute in piele,in asa fel incat aromele sa se dezvolte in interior.
-incalziti cuptorul la 250*C,puneti puiul intr-o tava unsa cu ulei ,cu pieptul in jos,pentru 10 minute,apoi
puneti-l cu pieptul in sus si adaugati o ceasca de supa de pui sau apa si paharul de vin.
-reduceti temperatura la 190*,adica la foc mediu .Timp total cam 1 ora si 10 minute.
-dupa o ora controlati puiul.Daca infigeti o scobitoare in pulpa spre incheietura cu restul trupului,trebuie sa iasa un lichid clar,ca apa,nu cu sange.Asta ne da semnalul ca e gata.

-serviti-l cu garnitura sau salata preferata !

14 comentarii:

  1. Sounds good! ...si ce fain e rumenit si ce bun ar fi acu o portie :).Sa aveti Pofta mare ca eu azi sint la ziua de fructe si ceai verde:)..nu e usor dar ma chinui :).pup xoxo.

    RăspundețiȘtergere
  2. paradisiaco,azi am auzir si am vazut cu occii mei,un bun prieten care a facut o cura cu proteine (asta a props de cei ce sunt dependenti de carena) care nu e cu ore si alea,alea,adica e de voie.omul a slabit 25 de kg in 3 luni.e drept ca are apropae 40 de ani.deci cura e proteica,fara grasimi,in care alegi un numar de zile in care ,mananci numai preoteine,apoi acelasi numar de zile in care manaci legume si proteine,dar atentie fara grasimi.pestele gras este admis.deci carnea gratar sau rasol.legumele fara grasime,deci nici uleiul nu este admis,el spune ca a folosit l;a salate ulei de parafina,cateva picaturi,ca sa nu fie salata fada.de indata ce aflu mai multe amanunte,va tin la curent,mai ales peNTRU cei ,cele,ca si mine,dependenti de carne SI CARE VOR SA SLABEASCA DAR VOR SA FACA CAT MAI PUTINE CONCESIUNI.sorry cap lock,dar nu mai sterg ca sa mai scriu o data.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata atat de apetisant ... imi place tare mult! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut! Cred ca o sa-i fac si eu lui barbatul meu pe plac si o sa-i fac un pui pe sticla. Problema e ca trebuie sa mai fac si altceva ca fiul meu nu mai vrea pui de nici un fel.Cred ca pentru mine ar fi buna cura de slabire. hahahaha
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu asemenea pui, lasi toate curele deoparte si te apuci serios de treaba:))))Pofta buna la el( daca aveti nevoie de ajutor, dati bip)Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  6. Panseluto, scumpa mea, iti ofer un premiu, ca de mult n-am mai primit si oferit unul si se simtea nevoia. Cand ai placere il ridici din casa mea virtuala. Stiu doar ca l-am oferit cu mare bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  7. m-ai cucerit de la titlu pana la imagini! senzatie trebuie sa fie! am sa incerc si eu reteta;)

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani si aici draga mea !
    Imi place mult cum ai rumenit bunatatea asta de pui...
    Te tzuc cu drag si iti doresc tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Andreea!Curaj la incercare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai cum arata puiul asta rumenit! spectacular! La multi ani pentru blog :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...