luni, 29 noiembrie 2010

Thanksgiving in Romania

 Am sarbatorit sarbatoarea recunostintei,adica Thanksgiving,impreuna cu Alex,tanara minunata de care v-am mai spus si prietenii ei extraordinari.Ca sa ne facem pofta de gatit,am inceput cu o Margarita .
Am gatiti alaturi de ea,eu fiind ucenic in aceste feluri traditionale americane.La capitolul dulciuri am avut si eu o contributie,adica chiar doua.In rest ca sa mearga treaba unsa am inceput cu margarita,dupa cum se vede.Thanksgiving s-a terminat ,dar eu n-am avut ragaz sa postez.
In plus ,din pacate, noaptea trecuta, bunica ei paterna,tare iubita,s-a prapadit,Dumnezeu s-o odihneasca,asa ca am sa aman restul explicatiilor .
Ca antreuri :prune uscate invelite intr-un fel de bacon crud-uscat,rosii uscate la soare,masline,chips-uri de cartofi,ardeii iuti murati,rosii cherry
Friptura de curcan marinata 24 h cum v-am spus aici si gatita la cuptor cam 6 ore,la foc mic.
umplutura curcanului,care a fost insa gatita separat,din cauza timpului dar mai ales temperaturii de gatire a curcanului.(umplutura contine crutoane de paine ,merisoare,stafide,prune uscate,sare piper si oua batute)
Traditionalul sos de merisoare ( noi negasind decat merisoare uscate,le-a amestecat pentru sos cu visine congelate )
-piure de cartofi cu ceapa verde ,bacon crud prajit,branza chedar. reteta aici.
-varza de bruxelles si conopida,gratinate cu bacon proaspat si gorgonzola.
-nelipsita salata caesar ,care ne place atat de mult.
-sos cu ciuperci,urmeaza reteta
-paine de porumb
-cam asa arata o farfurie traditionala

-placinta cu mere,cu dovleac,triunghiurile mele cu mere si ciocolata


-si vedeta dulciurilor acestei seri :rulada mea (adica a mamei) cu castane.

7 comentarii:

  1. un adevarat thanksgiving american,va felicit,curcanul,sosul de merisoare,conopida gratinata ,imi fac o pofta de neimaginat!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. wow,ce masa bogata!sa va fie de bine!o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoasa masa!abia acum am vazut!am sa incerc si eu curcanul,cred ca de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  4. geta,am sa postez azi sau maine reteta cu timpi de gatire cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru tot ce ai pregatit!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...