sâmbătă, 13 februarie 2010

Aripioare de pui la cuptor cu sos hoisin


 Nu știu dacă vă plac aripioarele de pui, dar gătite în felul acesta este imposibil să nu vă placă.Ies niște aripioare lipicioase delicioase, ce pot fi mâncate ca atare, ca aperitiv, sau dacă le alăturăm o garnitură, pot fi un fel principal gustos.Ingredientul principal, cel care îi dă o savoare aparte, este sosul hoisin, un sos chinezesc dulce-sărat-aromat cu 5 spices( 5 condimente,specific chinezesc), sos care se găsește în supermarket-uri: Carrefour, Megaimage, Metro, Selgros, etc. Eu am făcut la ele o garnitură de orez cu ciuperci, dar voi puteți face ce garnitură doriți.

INGREDIENTE:
-un kg aripioare de pui
Ptr.marinadă:
-o lingură miere
-4 linguri sos hoisin(se găseşte în marile magazine la raionul de alimente internaţionale sau sosuri)
-3 linguri de apă caldă
-o ceapă mică mărunţită
-4 căţei de usturoi mari
-o linguriţă de praf de ghimbir sau 2 cm de rădăcină proaspăt rasă
-sare,piper după gust
Ptr.garnitură:
 Măsura cană =240 ml
 -2 căni de orez
 -4 căni supă de pui
 -o ceapă medie tocată
 -300 g ciuperci
 -o linguriță curcuma (turmeric)
 -sare, piper după gust
 -pătrunjel verde tocat
 
 MOD DE PREPARARE :

1.Se amestecă ingredientele pentru marinadă

2.Se marinează aripioarele la rece, intorcandu-le din când în când, timp de minim o oră.Cel mai bine este să le marinaţi de  seara până a doua zi.

3.Se aşază aripioarele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Marinada rămasă se pune într-o crăticioară și se fierbe la foc mic, timp de 2-3 minute sau până se reduce volumul la jumătate. Se pune tava cu aripioare in cuptorul încălzit la foc mediu, unde se ţin cam 30-40 de minute. Între timp ele se mai ung, din 10 in 10 minute, cu marinada rămasă.


4.Intretimp se prepară garnitura: se călește ceapa tocată, se adaugă ciupercile feliate, se mai călesc 3 minute, apoi se adaugă orezul și se mai călește un minut. Se stinge cu supă de pui, se asezonează cu sare, piper și se adaugă praful de curcuma(turmeric). Când începe se fiarbă, se face focul minim și se acoperă cu un capac. Se fierbe timp de 20 de minute, până ce supa este complet absorbită și se formează mici cratere în orez. Se închide focul și se afânează orezul cu ajutorul unei furculițe, apoi se lasă acoperit.
 5.Se servesc aripioarele alături de garnitura de orez sau ce altă garnitură doriţi și eventual o salată verde.


 Poftă bună ! 
Iata si primele poze, din postarea initiala :D 
 

  

  

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...